Jos jollain on ihan älyttömän tylsä ilta ja jos se sama, siis se joku, haluaa käyttää sen illan huonosti ja heittää täysin hukkaan 1.5h elämästään, niin suosittelen vilpittömästi etsimään käsiinsä vuonna 2010 tehdyn elokuvan "F". Kyllä - nimi koostuu kokonaista yhdestä kirjaimesta. Hyvin on vaikea suomentaa sitä nimeä muuten. Tekee mieli heittää televisiota jollain kovalla kun tuo on katsottu. Mutta ei siitäkään siinä vaiheessa olisi kauheasti iloa. Kun se oli jo kuitenkin katsottu se elokuva.

Elokuvathan muutenkin ovat kuin satumaailma. Joskus ne loppuu hyvin, joskus huonosti - mutta hyvä kun loppuvat. Sehän se on monesti edellytys hyvälle elokuvalle. Eihän siitä pääsisi puhumaan kenenkään kanssa. Kehumaan tai haukkumaan. Riippuu paljon myös elokuvan laatu monesta asiasta. Vaikka tekstityksestä. Se voi olla tehty hyvin tai huonosti. Kaiken huippu on ihminen, joka suomentaa elokuvaa, josta ei tiedä mitään. Ei edes hahmoja, jos elokuva perustuu johonkin peliin, piirrossarjaan, tms. Useimmiten on siinä silloin asiavirheitä. Mutta ajankulua ne ovat melko hyvästä päästä. Itsekin olen paljon vähemmän ollut pahojani tekemässä, kun olen satoja elokuvia elämäni aikana katsonut.

Sitten toinen vaikuttava asia on ohjaaja. Joitakin nimiä on jo jäänyt mieleen joihin luottaa ihmisenä. Jos sellainen ohjaaja, joka olisi tehnyt 10 loistavaa elokuvaa, tulisi pyytämään, että voisitko jelpata hieman, kun auto sammui. Niin menisin. Mutta sitten taas jos joku joka tekee jotain surkeita b-luokan leffoja ja myy niitä mukamas hyvinä ja onnistuneina tuotoksina, olisi liftaamassa, että hei bensa loppui - niin olisin ilkeä ja sanoisin, että osta lisää. Ajaisin pois, minulla kun vielä olisi bensaa, onnekseni.
Näyttelijöillä on myös suuri osa siinä sadussa. Esimerkiksi kun tehdään vanhasta elokuvasta, joka oli hyvä joskus, uusi versio. Vanhat näyttelijät ei tietenkään siihen ala, vaan otetaan uusia nuoria komeita ja kauniita yksilöitä. Tietokoneiden voimin lisätään ääntä ja väriä ja vauhtia ja toivotaan, että myös tulevat rahavirrat lisääntyvät - niin hei - yleensä ei! Ihan oikeasti joku Total Recall oli 90-luvulla paljon parempi Arnoldin tekemänä, kuin nyt 2012 tehty uusi halpis kopio. Näyttää hienolta, muttei vakuuta. Näyttelijän vika ei ollut, ihan ok oli tämä uusikin. Mutta käsikirjoitus oli pettymys.
Uusi Bond, James Bond - Skyfall oli muuten erikoisen hyvä ja loistava. Mutta en lähde siihen nyt perustelemaan mitään. Jos joku toivoo sitä, niin kommentoin sitten myöhemmin. Jos oikein nätisti pyytää hän.

Nyt kun olen asiaa päässäni pyöritellyt ja miettinyt useasta eri näkökulmasta, niin muuten tuo "F" on ehkä helposti suomennettavissa. Se voisi olla vaikka "H". Tai sitten "4". Joku viisas tai tyhmempikin arvaa jo varmaan mihin tuo elokuva sijoittuu, toiset (jotka uskovat olevansa viisaampia, eivätkä halua muuta myöntää) käyvät sen tarkistamassa imdb:stä. Tai googlesta. Saisikohan jotenkin rahaa, jos mainitsisi vähän kuin mainoksena jotain sanoja, kuten juuri tuon googlen.